Beste inbouw vaatwasser

Beste inbouw vaatwasser

Zoek je de beste inbouw vaatwasser? Wij hebben ze allemaal getest. Ontdek hier alles over de topmodellen van 2025 en maak een weloverwogen keuze.

Bekijk onze zorgvuldig samengestelde selectie en vind jouw ideale vaatwasser. Met onze hulp kies je eenvoudig de perfecte inbouw vaatwasser voor jouw keuken.

De beste inbouw vaatwassers van 2025

Vaatwassers gaan gemiddeld 6 tot 12 jaar mee. Dat betekent dat het niet vaak voorkomt dat je een nieuwe vaatwasser moet kopen. Om die reden snappen we maar al te goed dat je hulp kunt gebruiken bij het vinden van een vaatwasser die bij jouw huishouden past. Voor de beste inbouw vaatwassers ben je hier aan het juiste adres. Hieronder vind je namelijk de 3 beste inbouw vaatwassers van het moment.
Bij het maken van deze selectie keken we onder andere naar recensies, het water – en energieverbruik, het geluidsniveau, de bouw- en waskwaliteit, het gebruiksgemak, de verschillende programma’s, hoe goed hij vaat schoon krijgt en de hoeveelheid vaat die erin past. Dit zijn de beste vaatwassers van 2025.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Vaatwasser keuzehulp

Terug
1
2
3
4
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Vaatwasser keuzehulp

Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Wasmachine keuzehulp

Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de vaat doen?

Vaatwasser keuzehulp

De 3 vaatwassers die het beste bij jou passen

De best geteste inbouw vaatwasser

In jouw zoektocht naar de beste vaatwasser, staan jouw wensen centraal. Wil je een volledig geïntegreerde vaatwasser (met keukenpaneel op de deur), of juist een half geïntegreerde vaatwasser (zonder paneel op de deur)? Hoe groot mag hij zijn en welke functies en programma’s wil je? Inbouw afwasmachines beschikken over veel verschillende specificaties die handig zijn, maar het maken van een keuze moeilijk maken. Denk aan een verstelbare bovenkorf, intensieve reiniging en uitgestelde start.

En ten slotte: een energiezuinige vaatwasser is vaak duurder in aanschaf. Echter, omdat ze minder stroom verbruiken ben je er toch goedkoper mee uit. Daarom raden wij altijd aan om voor een zuinige vaatwasser te kiezen.

 

Inhoudsopgave

Waar let je op bij het kopen van een vaatwasser?

Integreerbare vaatwassers zijn er in alle soorten en maten en daarom is het verstandig om goed na te denken over een aantal eigenschappen voordat je een nieuwe inbouw vaatwasser koopt. Wij hebben de belangrijkste eigenschappen alvast voor je op een rijtje gezet:

Afmetingen

Het is heel belangrijk dat de vaatwasser ook echt in de nis van je keuken past. De meeste vaatwasser zijn 60 centimeter breed, dat is een standaard vaatwasser. Als een grote vaatwasser niet past, kan je ook voor en smalle vaatwasser van 45 cm kiezen.

Geluidsniveau

Een inbouw vaatwasser produceert tijdens het wassen natuurlijk ook geluid en dat is niet altijd prettig. Bij een open keuken is het aan te raden om eens te kijken naar een vaatwasser met een geluidsniveau van 43 db of stiller, dan weet je zeker dat je er geen last van zult hebben.

Energielabel

Een zuinige vaatwasser bespaart zowel water als energie, wat voor jou op jaarbasis aanzienlijk in de kosten kan schelen. Lees voor je aankoop altijd het energielabel om te controleren wat een vaatwasser per beurt precies verbruikt.

Plaatsing van je bestek

Je bestek kan in een bestek korf in de onderste lade zitten, maar ook in een aparte besteklade in de bovenste korf. Bij de laatste optie hoef je minder te bukken en houd je meer ruimte in de onderste korf over, maar bij een uitneembare bestek korf is het weer gemakkelijker om je schone bestek op te bergen.

Extra gebruiksgemak

Een goede vaatwasser beschikt over allerlei extra functies die het gebruiksgemak vergroten. Denk daarbij aan een uitgestelde start optie, een speciaal programma voor halve belading en een intensief programma voor extreem vuile vaat.

Droogtechniek

De meeste inbouw vaatwassers maken gebruik van de condensdroogtechniek, waarbij er na afloop van het programma koud water over de vaat wordt gespoeld. Dit duurt vrij lang, en niet alle vaat wordt even droog. Plastic bakjes moet je vaak na afloop nog even nadrogen met een doek. Vaatwassers met ventilatiedroogtechniek gaan na de afwasbeurt open om koude lucht binnen te laten en met zeolietkorrels die vocht omzetten in warme lucht wordt je vaat het snelst en meest droog.

 

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Vaatwasser keuzehulp

Terug
1
2
3
4
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Vaatwasser keuzehulp

Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Wasmachine keuzehulp

Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de vaat doen?

Vaatwasser keuzehulp

De 3 vaatwassers die het beste bij jou passen
Wist je dat?
Een energiezuinige inbouw vaatwasser bespaart kosten, past naadloos in je keuken en biedt handige functies voor optimaal gebruiksgemak.

 

 

Picture of Jayden Wassink
Jayden Wassink

September 16, 2024

Veelgestelde bij het kopen van de beste inbouw vaatwasser

Wat is een goede inbouw vaatwasser?
Een goede vaatwasser heeft een aantal karakteristieken. In de eerste plaats past hij precies in je keuken. De meeste vaatwassers hebben een breedte van 60 cm, wat overeenkomt met de standaard maat voor een keukenkastje. Als de vaatwasser smaller is, houd je aan de zijkanten ruimte over, wat niet mooi staat. Een vaatwasser die breder is dan je nis zal niet passen.
Welk type inbouw vaatwasser moet ik kiezen?
Het type vaatwasser dat je moet kiezen is afhankelijk van wat je mooi en handig vindt. Half geïntegreerde vaatwassers zijn nog zichtbaar in je keuken, omdat het bedieningspaneel aan de buitenkant zit. Het handige daaraan is dat je altijd kan zien hoe lang een wasprogramma nog duurt en op welke temperatuur je vaat wordt gewassen.

Een volledig geïntegreerde vaatwasser gaat helemaal op in het design van je keuken. Het bedieningspaneel zit aan de binnenkant, waardoor je een frontpaneel op de voorkant kunt monteren. Dit zorgt voor een strak design, maar je moet wel altijd de deur van de vaatwasser open doen als je wil weten wat de resterende tijd is.

Wat is de beste inbouw vaatwasser?
De beste inbouw vaatwasser voor jou past bij je behoeftes. Als je een vaatwasser gebruikt om bijvoorbeeld ook wijnglazen in af te wassen, is het goed om te kijken naar speciale wasprogramma's. Ook als je vaak extra vuile vaat hebt, zoals aangekoekte pannen, kan je kiezen voor een vaatwasser met een speciaal programma.
Is een vrijstaande vaatwasser beter dan een inbouw vaatwasser?
Er is geen type vaatwasser dat beter is dan de ander. Wat voor jou het beste is, hangt af van je soort keuken. Een vrijstaande vaatwasser neemt meer ruimte in, maar daar staat wel tegenover dat je geen keukenkastje hoeft op te offeren. Vrijstaande vaatwassers kunnen bijvoorbeeld ook in een andere ruimte zoals de bijkeuken worden geplaatst om ruimte in de keuken te besparen. Inbouw afwasmachines vallen ook minder op, omdat ze helemaal opgaan in het design van je keuken.
Wat is het verschil tussen een inbouw vaatwasser en onderbouw vaatwasser?
Een inbouw vaatwasser is altijd deels of volledig geïntegreerd in je keuken. Het frontpaneel is hetzelfde als bij de keukenkastjes, waardoor het apparaat bijna niet opvalt. Bij een half geïntegreerde vaatwasser zie je alleen het bedieningspaneel, bij een volledig geïntegreerde vaatwasser zie je niks.