Ben je op zoek naar een nieuwe wasdroger en wil je graag het merk Asko uitproberen? We hebben het assortiment van Asko wasdrogers met elkaar vergeleken en hieronder de beste wasdrogers voor je uitgelicht.
Hierbij hebben we gekeken naar de standaard eigenschappen, zoals het vulgewicht en geluidsniveau van een droger en de verschillende droogprogramma’s. Ook hebben we gekeken naar extra functies die het gebruiksgemak verhogen zoals een stoomfunctie. Dit zijn de beste Asko drogers van 2025.
Asko is ontstaan in 1950 in Zweden. Asko valt onder de Gorenje Group, een van de grootste fabrikanten wereldwijd op het gebied van elektrische apparaten. Asko produceert en verkoopt witgoed, van wasmachines en drogers tot aan koelkasten. Al sinds de oprichting houdt Asko zich bezig met het produceren van hoogwaardige, elektrische apparaten zoals koelkasten, wasmachines en uiteraard wasdrogers.
De wasdrogers van Asko voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van design, functie en duurzaamheid. In het aanbod van Asko vind je warmtepompdrogers en condensdrogers.
De meeste wasdrogers van Asko hebben een stoomfunctie. Deze stoomfunctie is ideaal om je kleding snel even op te frissen, zonder dat je een volledig wasprogramma hoeft te draaien. Ook zorgt de stoomfunctie van Asko ervoor dat je kleding zonder kreukels uit de trommel komt. Hierdoor ben je nog maar weinig tijd kwijt aan het strijken.
Asko is een expert in het oplossen van problemen die de meeste consumenten hebben bij een wasdroger. Zo hebben ze het Butterfly droogsysteem ontwikkeld. Zit je wasgoed altijd in de knoop na het drogen? Met deze technologie is dat voortaan verleden tijd! Butterfly Drying maakt namelijk gebruik van twee bladen, die in de vorm van een acht draaien, waardoor het wasgoed goed verdeeld wordt over de trommel en het niet tot één prop wordt gevormd. Je kleding wordt op die manier niet alleen beter droog, maar het voorkomt ook dat er kreukels in je textiel komen.
Sommige Asko drogers hebben een speciale trommel: de Soft Drum. Deze trommel is ontworpen om de warme lucht beter te circuleren tijdens het drogen. Je wasgoed wordt daardoor beter droog, zowel bij een grote als een kleine lading wasgoed. Ook zorgt de Soft Drum trommel ervoor dat je kleding minder snel slijt.
Ben je van plan een nieuwe droger te kopen, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten om het beste apparaat te kunnen kiezen. We lichten ze hieronder uit.
Het vulgewicht geeft aan hoeveel wasgoed er in de trommel van je droger past. Welk vulgewicht je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van je huishouden en welk soort wasgoed je hebt. Asko heeft drogers met een vulgewicht van 8, 9 of 11 kg. Er is dus ook een droger beschikbaar voor grote gezinnen.
Naast het vulgewicht is het geluidsniveau een factor om naar te kijken. Het geluidsniveau wordt aangeduid in decibel (dB) en geeft aan hoeveel geluid de droger maakt. Je wilt natuurlijk een laag geluidsniveau wanneer de droger vlakbij je woonkamer of direct naast een slaapkamer staat om overlast te voorkomen. Asko heeft wasdrogers met een geluidsniveau van 64 dB of 65 dB. Een droger met 64 dB wordt gezien als een stille droger, een droger met 65 dB heeft een normaal geluidsniveau.
Ook de energieklasse is iets om mee rekening te houden. Hoe hoger de energieklasse, hoe zuiniger de wasdroger is. Asko verkoopt twee type drogers: warmtepompdrogers en condensdroger. Een droger met warmtepomp heeft een lager jaarlijks energieverbruik dan een condensdroger. Als je op zoek bent naar een zuinige droger, dan kun je dus het beste kijken naar een warmtepompdroger.
Asko wasdrogers hebben standaard 5 jaar garantie. Concreet betekent dit, dat alle onderdelen en arbeidsloon gedurende de eerste twee jaar gratis worden gedekt. In het derde tot en met het vijfde jaar van de garantieperiode betaal je alleen de voorrijkosten. Om van de volledige garantie te kunnen profiteren, moet je je Asko wasdroger binnen 30 dagen na aankoop registreren op de website van Asko.
De garantie is niet van toepassing op schade door ongelukken, overstromingen, brand of ander onheil, schade door onvakkundig gebruik of onderhoud, normale slijtage, cosmetische schade en onderdelen die verbruiksartikelen zijn, zoals filters en riemen.
De gemiddelde levensduur van een Asko wasdroger is omasr liefst 28,8 jaar. Dit is aanmerkelijk hoger dan de gemiddelde levensduur van een droger van andere merken, die ongeveer 14,1 jaar is.
Asko wasdrogers staan bekend om hun hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Ze worden gemaakt met duurzame materialen en ondergaan rigoureuze tests voordat ze op de markt worden gebracht.
Natuurlijk is de werkelijke levensduur van je Asko wasdroger afhankelijk van verschillende factoren, zoals hoe vaak je de droger gebruikt, het type wasgoed dat je droogt en hoe goed je de droger onderhoudt.
De installatie van een Asko wasdroger kan per model enigszins verschillen. Raadpleeg daarom altijd eerst de handleiding die bij jouw apparaat is geleverd, voordat je aan de slag gaat. Desondanks kun je met de volgende algemene stappen rekening houden voor het installeren van een Asko wasdroger.
Kies een vlakke, stevige plaats voor de droger, waar deze goed geventileerd is. Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte is om de deur van de droger te kunnen openen en dat de stroomkabel en afvoerslang niet knel komen te zitten. Houd minimaal 10 cm vrije ruimte tussen de droger en de muur achter de droger en zorg voor minimaal 5 cm vrije ruimte tussen de droger en de muren of andere objecten naast de droger.
Sommige Asko wasdrogers hebben de mogelijkheid om op de watertoevoer te worden aangesloten, waarbij het water dan wordt gebruikt voor het stomen van je kleding. Als je van plan bent om deze functie te gebruiken, dan moet je de droger aansluiten op een koudwaterleiding. Volg in dat geval de instructies in de handleiding om de watertoevoerslang correct aan te sluiten.
De afvoerslang moet worden aangesloten op een rioolput of sifon. Zorg ervoor dat de afvoerslang correct is aangesloten en niet geknikt is. Je kunt de meegeleverde klemmen gebruiken om de afvoerslang op zijn plaats te bevestigen.
Sluit de droger aan op een geaard stopcontact. Gebruik daarvoor altijd uitsluitend de meegeleverde stroomkabel. Zorg ervoor dat het stopcontact bereikbaar is en dat de stekker gemakkelijk kan worden losgekoppeld.
Gebruik de stelvoeten aan de onderkant van de droger om het apparaat waterpas te zetten. Gebruik daarbij een waterpas om te controleren of de droger goed recht staat.
Voordat je de droger voor de eerste keer gaat gebruiken, moet je serieus controleren of alle aansluitingen goed vastzitten. Draai in eerste instantie een kleine lading wasgoed op een lage temperatuur om te controleren of de droger goed functioneert.
Wanneer je nog niet bekend met een merk, dan kan het moeilijk zijn om in te schatten of de wasdrogers ervan bij je passen. Daarom lichten we hieronder een aantal reviews van andere gebruikers uit, zodat je een compleet beeld krijgt van Asko wasdrogers.
September 16, 2024