Op het gebied van huishoudelijke producten, is Miele vaak een van de beste merken. En voor hun wasdrogers gaat precies hetzelfde op! Jaar in, jaar uit gooien Miele wasdrogers hoge ogen omdat ze gemiddeld gezien vaak langer meegaan, erg energiezuinig drogen en heel veel gebruiksgemak bieden. Als jij een kwaliteitsdroger zoekt, moet je zeker een kijkje nemen naar de onderstaande modellen; dit zijn namelijk de top 3 Miele wasdrogers van 2025! Onder andere geselecteerd op hun vulgewicht, energieklasse, gebruiksgemak en programma’s, staat jouw ideale wasdroger hier ongetwijfeld tussen.
We gaan er geen doekjes om winden, een Miele wasdroger is zeker een van de duurdere modellen, maar daar krijg je ook zeker wat voor terug. Miele staat erom bekend dat ze veel innovatieve technologieën gebruiken, denk daarbij aan een zelfreinigende condensor, automatisch uitschakelen of een onderhoudsvrije warmtewisselaar. Dit zijn kleine dingen die je gebruiksgemak aanzienlijk kunnen vergroten, en deel van de reden waarom dit een van de populairste merken is voor wasdrogers.
Daarbij zijn wasdrogers van Miele ook zeer energiezuinig. De investering die je doet bij de aanschaf, verdien je snel terug door de besparing op je energierekening. Vooral omdat Miele apparaten gemiddeld aanzienlijk langer meegaan dan die van andere merken, zijn Miele wasdrogers absoluut de investering waard.
Als je op zoek bent naar een Miele droger zijn er een aantal eigenschappen waar je goed op moet letten. In de eerste plaats is de hoeveelheid vulgewicht van groot belang. Zo weet je zeker dat al je natte wasgoed in de trommel van je nieuwe wasdroger past. Kijk daarnaast ook naar het aantal verschillende droogprogramma’s en controleer of er speciale droogprogramma’s voor het type wasgoed dat jij regelmatig wast, zoals overhemden, wol of babykleding.
Miele staat erom bekend dat ze regelmatig nieuwe technieken ontwikkelen die maximale energie efficiëntie moeten bereiken en het gebruiksgemak vergroten. Ook de kwaliteit van jouw kleding wordt bij Miele niet uit het oog verloren. Nieuwe Miele wasdrogers beschikken vaak over de volgende technieken:
Het drogen van je wasgoed is nog nooit zo stil geweest! Bij een Miele droger met deze technologie is de trommel zo ontworpen dat het geluidsniveau ten opzichte van traditionele drogers gehalveerd kan worden. Aan de binnenkant van de trommel zitten strips die voorkomen dat ritsen en knopen een ratelend geluid maken.
Van de verschillende droogprogramma’s is DryCare 40 geschikt voor alle kleding die je kunt wassen op 40 graden. Het behoedzaam drogen van deze functie zorgt ervoor dat je kleding veel langer mooi blijft. Miele drogers met DryCare 40 kunnen je veel tijd besparen, omdat je alles bij elkaar kunt drogen.
Het nadeel van de meeste wasdrogers is dat het erg lang duurt voordat je wasgoed helemaal droog is. Dit geldt zeker voor een energiezuinige warmtepompdroger die op een lagere temperatuur droogt. Een Miele warmtepompdroger met EcoSpeed droogt jouw wasgoed energiezuinig en snel, zodat je niet lang op je droge wasgoed hoeft te wachten.
Via de app van Miele@Home kun je gemakkelijk al je apparaten van Miele met elkaar verbinden. Bedien je nieuwe wasdroger via je telefoon en zet een droogprogramma aan op het moment dat je zelf niet thuis bent.
Niks is zo vervelend als wanneer je net al je wasgoed in de droger hebt gedaan en je vervolgens nog een verdwaalde sok tegenkomt. Bij een Miele droger met de AddLoad technologie kun je deze gewoon nog toevoegen als de droger al met het programma bezig is. De resttijd van het programma verandert niet en je hoeft ook niet te wachten tot de droger is gepauzeerd.
Miele wasdrogers met deze technologie zorgen ervoor dat je wasgoed met een frisse geur uit de trommel komt. De speciale geurflacons zijn in vijf verschillende geuren beschikbaar en zorgen ervoor dat de geur tot wel vier weken blijft zitten.
De Miele tsj 663 wp eco is uitgerust met Perfect dry, een technologie waarbij er vochtsensoren worden ingezet om te meten hoe droog je wasgoed is. Zodra je wasgoed droog is, wordt de Miele droger uitgezet, waarmee je voorkomt dat je wasgoed krimpt.
Je kunt natuurlijk de leverancier van je nieuwe wasdroger vragen (en betalen) om deze voor je te installeren, maar dit hoeft niet. Het is namelijk vrij eenvoudig om zelf je wasdroger op een veilige manier te installeren. Hoe dit precies moet, kan per model enigszins verschillenden – raadpleeg daarom altijd de handleiding voor je hiermee begint. Maar over het algemeen installeer je een Miele wasdroger aan de hand van de volgende 3 stappen:
Zet de wasdroger waar je hem wilt hebben, het lieft in de buurt van een stopcontact en een waterafvoer als je hiervan gebruik wilt maken. Als je je wasdroger en wasmachine wilt stapelen, zet dan altijd de droger bovenop. Wasmachines zijn namelijk erg zwaar, en de droger is er niet voor gemaakt om dit gewicht te dragen.
Al dat water dat uit je wasgoed komt, moet natuurlijk ook ergens heen. Bij de meeste wasdrogers van Miele heb je hierbij twee keuzes:
Dit is zo simpel als de stekker in de stopcontact steken! Maar let op: je mag je wasmachine en wasdroger niet op dezelfde groep aansluiten. Hierbij is de kans op overbelasting te groot. Als je geen andere keuze hebt, kan een dubbele trekschakelaar een veilige en fijne oplossing zijn.
August 22, 2024
Heb jij meer vragen over de drogers van Miele? Hieronder hebben we nog een aantal veelgestelde vragen op een rijtje gezet.