Als je op zoek bent naar een inbouw was-droogcombinatie, dan heb je veel beperktere keuze dan wanneer je een reguliere variant wilt kopen. In principe zijn alle was-droogcombinaties in te bouwen, er kan echter niet altijd een keukenfront op gemonteerd worden. Om de keuze wat gemakkelijker voor je te maken, hebben we hier de beste inbouw was-droogcombinaties van 2025 voor je op een rijtje gezet.
Een inbouw was-droogcombinatie is een model dat speciaal wordt gemaakt om in een ruimte te worden weggewerkt. Je kan daarbij niet alleen denken aan je keuken of je badkamer, maar ook aan een washok. Het apparaat bevindt zich achter een (schuif)deur, waardoor het minder opvalt. Dat is niet alleen erg prettig voor het zicht, maar bespaart je ook veel ruimte.
Het is helemaal niet nodig om iemand anders in te huren om je was-droogcombinatie in te bouwen. Dat doe je heel gemakkelijk zelf.
Wanneer je kiest voor een inbouw was-droogcombinatie, dan moet je rekening houden met een aantal andere eigenschappen dan wanneer je voor een regulier model kiest. We hebben hieronder de belangrijkste eigenschappen voor je op een rijtje gezet.
Omdat een inbouw was-droogcombinatie vaak wordt weggewerkt in een ruimte waar je veel bent, zoals de keuken of de badkamer, is het goed om na te denken over het geluidsniveau tijdens het centrifugeren van het model.
Een geluidsniveau onder de 70 db tijdens het centrifugeren wordt ervaren als extra stil, waardoor je het apparaat gemakkelijk in de keuken kan zetten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over geluidsoverlast.
Voor alle was-droogcombinaties wordt het geluidsniveau centrifugeren aangegeven tussen de 70 db en 77 db, waarbij het laatstgenoemde niveau erg luid is. Apparaten die zoveel geluid produceren zijn niet geschikt voor plaatsing in kleine ruimtes.
Het vulgewicht van een was-droogcombinatie is altijd een eigenschap waar je goed over na moet denken. Het vulgewicht voor wassen is namelijk altijd groter dan voor drogen.
De meeste inbouw was-droogcombinaties kunnen 7 kg wasgoed wassen en maar 4 kg drogen. Zo blijf je dus na iedere wasbeurt achter met 3 kg wasgoed, die je dan op een andere manier moet zien te drogen. Je kan er dan voor kiezen om de was-droogcombinatie nog een keer aan te zetten om alleen je resterende wasgoed te drogen of je laat de rest aan een waslijn drogen.
Bij een vrijstaande was-droogcombinatie kan het vulgewicht voor wassen en drogen veel hoger zijn. Veel voorkomende combinaties zijn 9 kg/6 kg en 8 kg/4 kg.
Een inbouw was-droogcombinatie moet bepaalde afmetingen hebben die afwijken van wat het meest wordt gefabriceerd. Wanneer je op zoek bent naar een inbouwmodel, kan je dus niet zomaar uit alle verkrijgbare was-droogcombinaties kiezen.
De kans is daardoor groot dat je een aantal concessies zult moeten doen. Je zal bijvoorbeeld voor een lager vulgewicht en/of een lagere energie efficiëntieklasse moeten kiezen. Daarnaast beschikken lang niet alle inbouw varianten over de extra opties waarnaar je wellicht op zoek bent.
October 2, 2024